Welcome to Celebrity.com. Continue to your country by visiting the {dynamic-link} {dynamic-country} website.

 

MATKAPAKETTIEN KESKEISET OIKEUDET JA YHDISTETTYJEN MATKAJÄRJESTELYJEN SÄÄNNÖT 2018

 

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on matkapakettien ja yhdistettyjen matkajärjestelyjen määräysten mukainen paketti. Tämän vuoksi voit hyödyntää kaikkia matkapaketteihin sovellettavia EU-oikeuksia. Laivaoperaattori RCL Cruises Ltd, Royal Caribbean Cruises Ltd tai Celebrity Cruises Inc., kuten on ilmoitettu varaushetkellä tai mahdollisessa varauslaskussa, on täysin vastuussa paketin asianmukaisesta toteutuksesta.

Lisäksi, kuten laissa edellytetään, RCL Cruises Ltd ja Celebrity Cruises Inc. ovat turvanneet maksusi palautuksen ja, jos paketti sisältää kuljetukset, kotiuttamisesi varmistamisen, jos se tulee/ne tulevat maksukyvyttömäksi.

 • Matkustajat saavat kaikki olennaiset tiedot paketista ennen matkapakettisopimuksen tekemistä.
 • Oltava aina vähintään yksi myyjä, joka on vastuussa sopimukseen sisältyvien kaikkien matkapalvelujen asianmukaisesta toteutuksesta.
 • Matkustajille annetaan hätänumero tai yhteyspisteen tiedot, jossa he voivat olla yhteydessä järjestäjän tai matkatoimiston kanssa.
 • Matkustajat voivat siirtää paketin toiselle henkilölle kohtuullisen ilmoituksen perusteella ja mahdollisin lisäkustannuksin.
 • Paketin hintaa voidaan korottaa vain, jos tietyt kustannukset nousevat (esimerkiksi polttoaineen hinta) ja jos sopimuksessa nimenomaisesti määrätään, ja joka tapauksessa viimeistään 20 päivää ennen pakettimatkan alkamista. Jos hinnan korotus ylittää 8 prosenttia paketin hinnasta, matkustaja voi irtisanoa sopimuksen. Jos järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hinnan korotukseen, matkustajalla on oikeus hinnan alennukseen, jos olennaiset kustannukset alenevat.
 • Matkustajat voivat irtisanoa sopimuksen maksamatta irtisanomiskorvausta ja saada täyden hyvityksen mahdollisista maksuista, jos jotkin matkapaketin olennaiset osat, muu kuin hinta, muuttuvat merkittävästi. Jos paketista vastuussa oleva myyjä peruuttaa paketin ennen sen alkamista, matkustajilla on oikeus hyvitykseen ja korvaukseen.
 • Matkustajat voivat irtisanoa sopimuksen maksamatta mitään irtisanomiskorvausta ennen paketin aloitusta poikkeuksellisissa olosuhteissa, esimerkiksi jos määräpaikassa on vakavia turvallisuusongelmia, jotka todennäköisesti vaikuttavat pakettiin.
 • Matkustajat voivat myös milloin tahansa ennen paketin alkamista irtisanoa sopimuksen ja maksaa siitä asianmukaisen ja oikeutetun irtisanomismaksun.
 • Jos paketin aloituksen jälkeen sen merkittäviä osia ei voida tarjota sovitulla tavalla, matkustajalle on tarjottava sopivia vaihtoehtoisia järjestelyjä ilman lisäkustannuksia. Matkustajat voivat irtisanoa sopimuksen maksamatta mitään irtisanomiskorvausta, jos palveluja ei suoriteta sopimuksen mukaisesti ja tämä vaikuttaa olennaisesti paketin sisältöön eikä järjestäjä pysty korjaamaan ongelmaa.
 • Matkustajat voivat myös saada hinnan alennuksen tai korvauksen vahingoista tai molemmat, jos matkapalveluja ei suoriteta tai ne suoritetaan väärin.
 • Järjestäjän on tarjottava apua, jos matkustaja on vaikeuksissa.
 • Jos järjestäjä tai jälleenmyyjä tulee maksukyvyttömäksi, maksut palautetaan. Jos matkanjärjestäjä tai, tapauksen mukaan, myyjä tulee maksukyvyttömäksi paketin aloituksen jälkeen ja jos kuljetus sisältyy pakettiin, matkustajien kotiuttaminen on turvattava.

RCL Cruises Ltd t/a Royal Caribbean, Celebrity Cruises ja Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises Inc. ja Royal Caribbean Cruises Inc. t/a Royal Caribbean ja Azamara Club Cruises ovat ottaneet maksukyvyttömyyssuojan alla luetelluille kokonaisuuksille:

Suomen, Latvian, Liettuan ja Viron vieraat:

Reisegarantifondet
Skansegaten 13,
4006 Stavanger, Norway

Posti: Boks 227 Sentrum, 4001 Stavanger, Norway
Puhelin: 0047 51 85 99 40
Sähköposti: firmapost@rgf.no
Verkkosivu: http://www.rgf.no

Matkustajat voivat ottaa yhteyttä näihin tahoihin tai tarvittaessa toimivaltaiseen viranomaiseen, jos palvelut evätään, koska RCL Cruises Ltd t/a Royal Caribbean, Celebrity Cruises ja Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises Inc. tai Royal Caribbean Cruises Ltd t/a Royal Caribbean ja Azamara Club Cruises ovat maksukyvyttömiä. Lisätietoja kyseisestä osapuolesta saat vahvistuslaskusta.